+40 721 399 880 [email protected]

5 lucruri care te vor face un manager de vânzări mai bun / elementul 3

Jun 21, 2016 | Vânzări

Al treilea din seria celor 5 lucruri care te vor face un manager de vânzări mai bun este: încurajează-i să-și dezvolte brandul personal (poți citi aici despre primul – încrederea de sine și despre al doilea, un set de instrumente la zi).

Majoritatea oamenilor de vânzări se bazează pe reputația companiei, în loc să-și construiască propria reputație. Greșit, deoarece clienții cumpără omul din fața lor în primul rând!

Cine sunt oamenii pe care tu îi trimiți în fața decidenților și de la care te aștepți să încheie afaceri de succes? Cum îi percep pe oamenii tăi de vânzări potențialii clienți încă înainte de a-i cunoaște?

Personal branding

Ceea ce le subliniez participanților la cursurile mele de vânzări este că și-au pierdut șansa la prima impresie față în față! Cum așa?

Majoritatea potențialilor clienți și-au făcut deja o imagine despre ei înainte de a-i întâlni; iar asta cu ajutorul referințelor, cunoștințelor comune și, cel mai simplu, cu ajutorul lui Google.

Te provoc să faci următorul test: caută pe Google numele câtorva dintre oamenii tăi de vânzări. Ce ai găsit? Și ce impresie îți face ceea ce ai găsit (sau nu ai găsit)?

Potențialii tăi clienți fac și ei asta și își creează o primă impresie care influențează decizia asupra primei întâlniri, iar ulterior este greu de schimbat. Analizează te rog de ce ai accepta o întâlnire cu fiecare dintre oamenii tăi de vânzări, după ce le-ai căutat numele pe Google?

„Oamenii vor să facă afaceri cu CINEVA, nu cu UN NIMENI!” – Jeffrey Gitomer. Aceasta este realitatea zilelor noastre și, dacă ai să te gândești, probabil îți vei da seama că și tu faci la fel atunci când cumperi.

Iată un set minim de elemente care să întărească brandul personal și imaginea fiecăruia dintre oamenii tăi de vânzări:

+ O prezență online care să trezească interes (social media, blog personal etc.)

+ Canale prin care să ofere valoare potențialilor clienți, încă înainte de a-i cunoaște (articole pe blog, newsletter etc.)

+ Apariție în media

+ Vorbitul în public

+ Mecanisme de răspuns pentru fiecare din cele de mai sus

Și pentru ca cele de mai sus să aibă efectul scontat, nu uita să îi încurajezi să le facă cu maximă creativitate și cu dorința de a se oferi ca oameni de valoare, în primul rând!

Iar în final, ca o ultimă provocare, te invit să-ți cauți pe Google propriul nume. Ești un exemplu pentru oamenii tăi?

Săptămâna viitoare îți voi povesti despre al patrulea lucru: pregătirea temeinică a fiecărei vânzări.

Mult succes!

Rețeta mea de creativitate

Zi de zi auzim în jurul nostru că trebuie să fim mai creativi, să gândim diferit și să venim cu soluții "out of the box". A devenit o provocare continuă. Însă tu cât de des reușești să furnizezi astfel de soluții? Eu nu sunt o persoana lipsită de creativitate.
Mai mult ...

Astăzi am învățat …

... că orice zi este potrivită să începi să ceri mai mult de la viață, dacă începi cu tine!
Mai mult ...

Vânzările – o știință complexă!?

Dacă ai vreo legătură cu vânzările sau ele cu tine, rezervă-ți 3 minute și vezi rezultatele acestui studiu prezentate de Harward Business Review. Sunt 7 elemente care au impact semnificativ în vânzări, iar performerii de top tind să fie foarte buni la toate cele 7....
Mai mult ...

Întrebările care contează cu adevărat într-o prezentare de vânzări

Voi fi foarte obiectiv și-ți voi spune că întrebările care contează cu adevărat într-o întâlnire de vânzări nu sunt cele pe care tu le adresezi, nici cele pe care clientul ți le adresează ție, ci sunt acele întrebări pe care potențialul client și le adresează sieși...
Mai mult ...

Email-urile tale de vânzare: unde-i valoarea?

Email-ul încă este un instrument puternic folosit în procesul de vânzare, chiar dacă și alte canale câștigă teren semnificativ (mesajele whatzapp sunt un exemplu bun în acest sens). Probabil că și tu, în activitatea ta de vânzare, trimiți email-uri: de prospectare, de...
Mai mult ...

Porunca #1: Gândește / Cele 10.5 Porunci ale Succesului în Vânzări

<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1624624191095776&ev=PageView&noscript=1" /> Care este deosebirea între: „Wow, ce oportunitate reprezintă această întâlnire! Sigur au nevoie...
Mai mult ...

Porunca #3: Implică / Cele 10.5 Porunci ale Succesului în Vânzări

Dezvoltă relația la nivel personal înainte de a începe conversația despre afaceri Există o veche vorbă în vânzări: „Dacă toate condițiile sunt similare, oamenii preferă să facă afaceri cu prietenii. Dar chiar și când condițiile diferă, oamenii tot cu prietenii preferă...
Mai mult ...