+40 721 399 880 [email protected]

Cu ochii pe țintă

Nov 25, 2015 | Antreprenoriat, Vânzări

photoPloaia de afară m-a făcut astăzi să folosesc serviciile de taxi. Aflat pe bancheta din spate a mașinii, în diagonala șoferului, mi-a fost foarte ușor să observ pe volanul acestuia o foaie mică, lipită, pe care erau scrise niște numere, într-o coloană; o parte dintre numere erau tăiate (vezi poza).

Curios din fire, m-am întrebat: ce să fie oare? Poate kilometrii, eventual până la revizie sau … chestii șoferești, că doar n-o fi targetul de vânări (mi-am spus).

Totuși, pentru că taximetristul părea un om deschis și cumsecade, am îndrăznit să-l întreb: ce reprezintă acea foaie cu acele numere pe ea?

Ei bine, nu mi-a venit a crede ceea ce mi-a răspuns: “Sunt banii pe care i-am făcut și pe care trebuie să-i mai fac până la sfârșitul programului; nu-mi place să ajung la finalul zilei și când bag mâna în buzunar să am surprize, uneori neplăcute! Dacă văd că e o zi în care merge mai greu, mă zbat mai mult, iau comenzi mai îndepărtate astfel încât să plec cu acest minim acasă!

Awsome! Cel mai tare taximetrist pe care l-am văzut în viața mea! Omul acesta aplica una dintre cele mai importante reguli din vânzări, management, lean și altele: își știa cifrele, ritmul de vânzare și stătea toată ziua cu ochii pe indicatorul cel mai important de performanță (propus/realizat) pentru a-și ajusta efortul astfel încât, la finalul zilei, să-și atingă targetul!

Câți dintre oamenii din jurul tău fac asta?

Cum ar fi dacă fiecare om de vânzări, antreprenor, manager ar fi cu ochii pe indicatorii săi tot timpul, într-o manieră asemănătoare acestui taximetrist?

Cum ar fi dacă toate targeturile ar fi atinse la finalul zilei?

Ei bine, mulțumesc sorții pentru această întâmplare. Mulțumesc pentru că mi-a dat de gândit și pentru că mi-a dat ocazia ca, de acum încolo, să te pot întreba: cu ce ești mai presus decât un taximetrist?

Mult succes!
Marius

Cu ochii pe țintă

Ploaia de afară m-a făcut astăzi să folosesc serviciile de taxi. Aflat pe bancheta din spate a mașinii, în diagonala șoferului, mi-a fost foarte ușor să observ pe volanul acestuia o foaie mică, lipită, pe care erau scrise niște numere, într-o coloană; o parte dintre...
Mai mult ...

The words I live by

I have dreamed about taking my future and destiny into my own hands for a long time now. I have dreamed about working hard and becoming so successful that I can go wherever I want to go. I want to be able to pack up all of my belongings and go wherever life takes me....
Mai mult ...

Emoții

"Subconștientul nu va fi influențat de nici o sugestie făcută cu excepția acelora care sunt împletite cu emoții și sentimente!"- Napoleon Hill, How to sell your way through life. Câte din deciziile tale de zi cu zi sunt luate "pentru că așa am simțit?" Cât reții și...
Mai mult ...

Rețeta mea de creativitate

Zi de zi auzim în jurul nostru că trebuie să fim mai creativi, să gândim diferit și să venim cu soluții "out of the box". A devenit o provocare continuă. Însă tu cât de des reușești să furnizezi astfel de soluții? Eu nu sunt o persoana lipsită de creativitate.
Mai mult ...

Astăzi am învățat …

... că trebuie să te ții de planul în care crezi cu atât mai tare cu cât este mai greu! La capăt te așteaptă răsplata!
Mai mult ...

Astăzi am învățat …

... că orice zi este potrivită să începi să ceri mai mult de la viață, dacă începi cu tine!
Mai mult ...

Porunca #1: Gândește / Cele 10.5 Porunci ale Succesului în Vânzări

<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1624624191095776&ev=PageView&noscript=1" /> Care este deosebirea între: „Wow, ce oportunitate reprezintă această întâlnire! Sigur au nevoie...
Mai mult ...