Sales Bible GitomerEste știut faptul că, de cele mai multe ori, un amator „vede”muuulte posibilități, pe când un profesionist ȘTIE că sunt doar câteva.

La fel se întâmplă și în vânzări: oricât ar părea de restrictiv, adevărul este că, pentru ca vânzarea să aibă loc, există un set limitat de elemente ce trebuie stăpânite și aplicate. Acestea nu intră în contradicție cu creativitatea, care își are locul ei și o importanță majoră în adaptare și creare de valoare pentru client, însă ele reprezintă baza care trebuie neapărat acoperită!

Jeffrey Gitomer, în celebra carte Biblia Vânzărilor, pune aceste elemente esențiale ale vânzării sub forma unor porunci, 10.5 la număr. Aceste porunci sunt desprinse din viața reală, sunt pragmatice, simple (dar nu ușor de aplicat) și trebuie să le stăpânești cât mai bine pentru a ieși cu succesul dorit din cât mai multe procese de vânzare.

Ele nu îți vor garanta succesul 100% – nimic nu poate face asta. Iar simplul fapt că „le știi”, nu te ajută cu nimic. Va trebui să te întrebi „cât de bun sunt în a le aplica” și, pe măsură ce vei trece de la „novice” la „expert”, vei simți rezultatele: mai mulți clienți, mai multe procese de vânzare finalizate cu succes, mai mulți bani în contul tău!

Iată cele 10.5 porunci ale succesului în vânzări:

#1      Gândește
#2      Crede
#3      Implică
#4      Descoperă
#5      Întreabă
#6      Observă
#7      Îndrăznește
#8      Asumă-ți
#9      Câștigă
#10    Dovedește
#10.5 Devino

Aceste 10.5 porunci sunt baza programului meu de coaching pentru antreprenori și echipele de vânzări „Challenge your sales success in 90 days!”.

În perioada următoare îți voi descrie fiecare dintre cele 10.5 porunci, îți voi spune care sunt cele mai bune moduri practice în care tu poți să le aplici și cine poate accelera modul în care o organizație le stăpânește și beneficiază de pe urma aplicării lor: de la conducătorul organizației, la managerul de vânzări și oamenii care vând efectiv.

Dacă îți dorești să primești săptămânal, prin email, descrierea fiecăreia dintre cele 10.5 porunci, te poți abona la newsletter-ul meu aici.

Succes la vânzări!

Marius Stăvărache este consultant de business, trainer și coach de vânzări și dezvoltare personală, reprezentant autorizat în România al lui Jeffrey Gitomer și Buy Gitomer, Inc. Poți afla mai multe despre Marius aici.

Prezentul material este proprietatea lui Marius Stăvărache și nu poate fi copiat sau republicat fără acordul prealabil scris al acestuia. Biblia Vânzărilor și conținutul acesteia sunt proprietatea lui Jeffrey Gitomer și Buy Gitomer, Inc. și nu pot fi utilizate fără acordul prealabil scris al prorpietarului.