+40 721 399 880 [email protected]

kkagbz5k9t9cqaj7pk8uVara este aici, în sfârșit. Zilele de vacanță bat la ușă. Este timpul să te deconectezi și să te bucuri de cei dragi, de locuri frumoase, de activități relaxante și să te gândești mai mult la tine decât la afacerea ta. Iar pentru ca lucrurile să meargă bine și cât ești tu plecat, îți ofer câteva sugestii pentru un “transplant de responsabilitate” reușit, care să te ajute să lași și să găsești lucrurile în regulă când te întorci din vacanță.

Foarte mulți antreprenori mi-au spus că li se pare foarte greu să delege. Pe de altă parte, managerii din organizațiile mari deleagă însă de multe ori nu ating rezultatul dorit.

Iată mai jos o colecție de recomandări prețioase culese de la cei care reușesc să delege cu succes și să se bucure de rezultatul aplicării acestui instrument:

Iată mai jos o colecție de recomandări prețioase culese de la cei care reușesc să delege cu succes și să se bucure de rezultatul aplicării acestui instrument:

  • Creează o atmosferă de încredere în relaţia cu cel căruia urmează să îi fie delegate atribuţii
  • Descrie clar ce delegi, ce aștepți, când și cum dorești să fii informat despre progres
  • Arată că rezultatele vizate se pot atinge; e util să faci asta printr-un exemplu de succes în atingerea acelei responsabilități
  • Ofertă-te să dai o mână de ajutor atunci când este nevoie
  • Încurajează-l pe cal căruia îi delegi să aibă curaj, să-și asume responsabilitatea, să ia decizii; fii conștient că și tu poți greși
  • Oferă asistență și feedback, la început mai mult, apoi redu intensitate în funcție de progres.

Nu uita: delegarea înseamnă multiplicare. Dacă o faci bine, poți multiplica capacitățile tale și poți astfel să crești succesul organizației și satisfacția oamenilor tăi.